Aromaterápia és masszázs

Aromaterápia és masszázs Aromaterápia és masszázs Aromaterápia és masszázs

Aromaterápia és masszázs

Az aromaterápia egy olyan szelíd gyógymód, mely a fizikai, a szellemi és a lelki problémáink, megoldását esszenciális illóolajok használatával  éri el, oly módon, hogy harmonizálja a test a lélek és a szellem egyensúlyát. Ebben az értelemben az aroma terápia holisztikus gyógymód, amely egyaránt alkalmas a szervezet öngyógyító képességének fokozására, megelőzésre, de aktív gyógymódként is megállja a helyét. Másrészt az aroma terápia olyan alternatív kezelés, mely elősegíti  a mindennapi rutinjaink: táplálkozás, légzés, méregtelenítés, mozgás, relaxáció, meditáció hatását.

Az esszenciális illóolajok tiszta növényi részekből gőzöléssel, vízgőz desztillációval, hideg sajtolással kinyert koncentrátumok, melyek nagy mennyiségben tartalmazzák az adott növényi rész ( virágzat, kéreg, gyökér, levél) minden értékes összetevőjét. Mivel igen koncentráltak minden típusú  felhasználás esetén csak kis mennyiség használata indokolt. Az illóolajokat önmagukban, keverékként, vagy bázis olajba keverve használjuk.

Felhasználási területek:

Az illóolaj párologtató lámpa kétség kívül a legnépszerűbb illóolaj felhasználási terület, de az aroma terápia tartogat számunkra még néhány izgalmas felhasználási lehetőséget.

Fürdő: Egy fürdőkádnyi vízhez kb 10 csepp illóolaj szükséges, melyet tejben, vagy mézben oldunk fel és ezután keverjük a vízbe. 15- 20 perc fürdőzés ajánlott.

Pl: Depresszió elleni, kedélyjavító fürdőolaj: 5 csepp bergamottolaj, 3 csepp ylang-ylang, 2 csepp vanília olaj.

Testápoló és masszázs olajok:

A masszázs, vagy testápoló olaj készítéséhez, valamilyen hidegen sajtolt bázisolaj ( olíva, mandula, ligetszépe, jojoba ) szükséges. Ebbe keverjük bele az illóolajat 2-3 % arányban. A keveréket minden felhasználás előtt jól felrázzuk. Az így kapott kozmetikum 100% tisztaságú natúr testápoló, mely  természet csodálatos illatával elvarázsol és  bátran használható a legérzékenyebb bőrön is.

Pl:  Cellulit elleni, bőrfeszesítő testápoló olaj: 100  ml bázis olaj + 20 csepp citromolaj, 10 csepp boróka olaj, 10 csepp ciprus olaj.

Az illóolaj és a masszázs tökéletesen kiegészítik egymás hatását mivel a masszázs elősegíti  az  illóolaj felszívódását, ellazítja a testet és a szellemet, segíti a lelki megnyugvást. Az olajozott bőrt könnyebb masszírozni, így segítve a könnyebb relaxációt. A relaxált szervezet öngyógyító folyamatai hatékonyabbak, a páciens az illóolajok hatására energikusabb, vagy éppen nyugodtabb lelkiállapotba kerül az alkalmazott illatoktól függően.

Szécsényi Zsuzsanna 0620/336-4793

svéd és wellness masszőr

Hívjátok Zsuzsit, ha egy kis ellazulásra vágytok! Nem fogtok csalódni! 🙂